Energycode.nl: het verhaal

Op 27 februari 2020 werd het eerste COVID-19 geval in Nederland bekend gemaakt. Bezorgdheid en raadsel was direct te lezen in de ogen van de Minister van de volksgezondheid. Vervolgens werd er heel veel over gepraat en werden veel scenario's getekend.

De sportscholen begonnen leeg te lopen, leden durfden niet meer te komen. De sportscholen zelf riepen via de sociale media: "wij blijven open en we hebben genoeg maatregelen genomen om onze leden veilig te laten sporten". Maar het liep zo uit de hand dat na twee weken het hele land op slot ging.

Ineens was alles dicht. Geen lessen, geen grote groepen en niet meer samen het plezier van bewegen beleven. Mijn retraites klanten zegden de geplande data op en… de nachtrust verdween bij mij. De dagen daarna zakte mijn energieniveau steeds verder. Ik verplaatste mijn focus op het nieuws, de getekende scenario's, de statistiek. Het werd steeds somberder en meer onvoorspelbaar. Het energieniveau zakte verder omlaag bij mij. Maar eigenlijk was de energie veranderd. In plaats van positieve energie voerde ik mezelf met negatieve energie en angstige voorspellingen.

Na tijdje met mezelf worstelen was ik hier klaar mee. Mijn deelnemers wilden heel graag blijven trainen. Hoe dan ook wilden ze blijven bewegen. En vroegen mij om iets te verzinnen. Drie dagen na de lockdown gaf ik mijn eerste online-live lessen vanuit mijn woonkamer. De weken daarna gaf ik volop lessen kosteloos voor veel kijkers. Ik voelde me steeds weer opgeladen, omdat ik iets aan mensen kon geven. Het was fantastisch om na de lessen hun leuke reacties terug te lezen.

Nu stappen verder, stop ik mijn enthousiasme en kennis in meerdere verdiepende trainingen en programma's. Via deze geweldige online formule kan ik veel meer mensen motiveren en stimuleren om aan hun energieniveau te gaan werken. En het is laagdrempelig om eraan mee te doen. Je hebt een dosis motivatie nodig en het sluiten van een committent met jezelf dat je tijd aan jezelf zal besteden door het te doen. De voldoening die er tegenover staat is enorm.

Lieve deelnemer, er bestaan geen wonderpillen die jouw levensenergie kunnen vergroten. Dat ligt volledig aan jou. Door goed te eten, voldoende te slapen en met plezier te bewegen geniet je van een goede gezondheid, verhoogde weerstand en een plezierig leven.

Mijn naam is Vanja Hristova, geboren in het oudste land in Europa met prachtige natuur en talloze bezienswaardigheden, lieve mensen, heerlijk eten en veel magische energievolle gebieden. Bulgarije, daar liggen mijn wortels.

Nu in mijn dagelijks leven ben ik een trotse moeder van een grote jongen, de ene helft van een liefdevolle relatie en een yoga en pilates trainer en pilates opleider.

Dagelijks ben ik met mensen bezig. Hoe verschillend we ook zijn hebben wij als mensen dezelfde issues, maar ook dezelfde verlangens en dromen.
Alles begint met zaken als "maar ik wil me vrij voelen, waarom lukt het me weer niet, ik wil ook gelukkig zijn, ik wil ook mijn dromen waar maken..." En ga zo maar door. Alles begint bij jezelf. Iedereen kan zijn droom en passie leven. Iedereen kan zijn doelen stellen en bereiken en een vrij en gelukkig leven gaan leven. De enige stap die je maar hoeft te zetten is ergens in dat proces te gaan beginnen.

Beginnen vraagt energie, motivatie en doorzettingsvermogens. Juiste voeding, goede nachtrust, ontspanning, fysieke uitdagingen voor je lichaam. Dat zijn de elementen van een gezonde leefstijl. Uiteindelijk is de balans het belangrijkste.

Geen inspanning zonder ontspanning en geen rust in je hoofd en lijf zonder een goede training of wandeling. Balans en een optimaal energieniveau zijn niet vanzelfsprekend. Je ontwikkelt ze en het is een fantastische proces waarmee je je hele leven bezig bent!

Want energie is leven en leven is energie!